Vragen

Behandelingen

1) Kan ik bij jullie terecht voor het maken van een kunstgebit?

Ja, alle tandartsen maken kunstgebitten, gedeeltelijke kunstgebitten, klikgebitten en frameprotheses.

2) Kan ik bij jullie terecht voor implantologie?

Ja, de tandartsen Hoefnagel, Meijers en Van Munster hebben zich toegelegd op het plaatsen van implantaten.

3) Waarom wordt er soms gevraagd naar mijn algemene gezondheid?

Als wij niet op de hoogte zijn van uw medicijngebruik, kan het gebeuren dat we u medicijnen voorschrijven die niet samengaan met de medicijnen die u al gebruikt. Er zijn bovendien medicijnen, zoals anti-depressiva en middelen tegen een hoge bloeddruk die monddroogte veroorzaken. Hierdoor is de kans op bijvoorbeeld cariës groter. Een slecht ingestelde diabetes kan een nadelig effect hebben op het tandvlees. En andersom geldt dat ontstoken tandvlees kan bijdragen aan het ontstaan van bijvoorbeeld hart- en vaatziekten. Door goed op de hoogte te zijn van uw gezondheid kunnen we er rekening mee houden bij onze behandelingen.

4) Kom ik altijd bij dezelfde tandarts terecht?

Ja, in principe komt u telkens bij dezelfde tandarts. Dat is zowel voor de tandarts als voor u prettig. In sommige gevallen kan u niet snel genoeg gezien worden door uw eigen tandarts (bijvoorbeeld bij spoed, vakantie of drukte). In overleg met u krijgt u dan een afspraak bij een andere tandarts.

5) Er moeten een aantal gaatjes gevuld worden terwijl ik nergens last van heb. Hoe kan dat?

Beginnende gaatjes geven vrijwel geen klachten. Als een gaatje in een kies wel klachten geeft, dan is het vaak al te laat voor een gewone vulling en moet er mogelijk meer gebeuren.

6) Worden er wel eens behandelingen uitgevoerd door een andere tandarts van de GTP?

Ja, maar wel in overleg met u. In onze praktijk werken we als een team en dat vinden wij vanzelfsprekend voor onze groepspraktijk. We overleggen met elkaar en verwijzen naar elkaar omdat elke tandarts andere affiniteiten heeft. Zo heeft tandarts van ’t Spijker zich toegelegd op de moeilijke wortelkanaalbehandelingen en heeft tandarts Wiersema affiniteit met het verbeteren van de esthetiek en herstel van ernstige slijtage.

Vragen

Zit uw vraag er niet bij?
Stel hem dan via het
formulier hiernaast.