Behandelingen

Orthodontie

Beugels zijn bijna niet meer weg te denken uit de huidige tandheelkunde. Niet alleen kinderen, maar ook veel volwassenen willen graag mooie rechte tanden. Orthodontie is veel meer dan alleen het rechtzetten van tanden en kiezen. Het is ook het creëren van een prachtige lach met daarbij aandacht voor het gehele gezicht. Daarnaast zorgt orthodontie voor een gezonde en beter reinigbare gebitssituatie. Uw eigen tandarts kan u een verwijzing geven voor een adviesgesprek met Karen Dansen, zij is als tandarts gespecialiseerd in de orthodontie. In alle rust worden dan de mogelijkheden voor uw gebit besproken. Binnen onze praktijk is Karen Dansen, tandarts, zeer uitgebreid geschoold in orthodontie behandelingen. Bijna alle beugelbehandelingen zijn mogelijk binnen onze praktijk, zowel voor jeugd als voor volwassenen.

We werken met Insignia, een zeer geavanceerd beugel systeem, waarbij we het gebit 3D beoordelen en een beugel ontwerpen speciaal voor uw tanden en gebitssituatie. Ieder gezicht en iedere gebitssituatie is tenslotte uniek en vraagt om een individuele benadering, met op maat gemaakte slotjes en draden. Het voordeel daarvan is dat we efficiënt, effectief en voorspelbaar een prachtig behandel resultaat kunnen creëren. Een prachtige lach is hierbij het uitgangspunt. Het gebruik van buitenboord- of blokbeugels is met het Insignia beugel systeem nog maar zelden nodig.

Naast de blokjes beugel is er nu ook de mogelijkheid om een mooie lach en rechte tanden te krijgen met de bijna onzichtbare beugelmethode: Invisalign. Als u wilt weten of u in aanmerking komt voor een Invisalign of een andere beugelbehandeling dan kunt een afspraak maken voor een consult bij Karen Dansen.